torsdag 5. august 2010

STOPP KRAFTLINJA I HARDANGER


Jeg elsker å ta bilder av Norges vakre natur, og i forrige uke var vi i vakre Hardanger. Fjordene gir Hordaland sin karakter, og det er de høye vakre fjellene og fjordene som setter sitt preg på landskapet. Hardangerfjorden med sine 179 km fra hav til fjell er den lengste fjorden i Hordaland. Hardanger er Norges frukthage.

På det øverste bildet har jeg prøvd å photoshoppet det noenlunde slik regjeringen ønsker det skal se ut etter hvert, med en 90 km lang 420 kV kraftlinje tvers gjennom Hardanger.
Monstermastene vil bli opp til 45m høye og kraftgaten vil bli 40 meter bred

Monstermastene vil nok desverre ruve enda mer i landskapet enn bildet viser, da dette bilde selvsagt er dårlig manipulert, og jeg har heller ikke fått med de enorme og lange kraftledningene.Det nederste bildet er hvordan det vil se ut med sjøkabler.


    .    

15 kommentarer:

 1. Utrolig nydelig bildet du har tatt :)
  Veldig trist at de skal gjøre dette mot naturen vår. Et av de vakreste stedene i Norge. Håper de snur om og får lagt kablene i jorden.

  Disse bildene må jo du bare få sendt over til regjeringen, så de får sett hvor flott det er der inne. De har jo ikke vært der engang å sett.

  Krysser fingrene for at det blir som på bildet nr 2 :)

  SvarSlett
 2. Det er jeg helt enig med deg i, det er en stor skam hele greia og et hån mot norsk natur og befolkning, at man tør å tenke tanken på en slik skandale er tragisk i seg selv. Vi har kommet til 2010, er et av verdens rikeste land, og så må vi spare på kronene for at vi skal kunne bevare et slikt unikt landskap... jeg forstår meg ikke på slikt! Som Gard sier håper jeg det blir versjon nr to som blir realiteten.

  SvarSlett
 3. Bra illustrasjon!!! Er helt enig med deg!!

  SvarSlett
 4. Wow!! Igjen, fantastiske lekre bilder. For noen farger, komposisjon og sted. Gard har et poeng ;)

  SvarSlett
 5. High tech and nature and fantastic captures! Love your composition! Such rich colors and beautiful skies! Hope you have a wonderful weekend!

  Sylvia

  SvarSlett
 6. Var vel litt ut av proposjonene de mastene der. Men folkeaksjon for bru over samme fjorden det var ikke noe problem.

  SvarSlett
 7. Ingen fare. Du trenger ikke å manipulere bilder lengre når du kan ta bilde av ekte vare allerede i dag. Ikke langt unna Jondal.

  SvarSlett
 8. I definitely like the sky without the powerlines! We need to bury those underground!! Happy skywatching.

  SvarSlett
 9. Oh I'd rather go for sumbmarine cable lines. Why they have too ruin that perfect image. It is also happening here in the US, vast of farming land turn to subdivision, I don't know what they are thinking. Happy Friday!

  SkyWatchFriday

  SvarSlett
 10. Great shots of a beautiful view!

  SvarSlett
 11. Bilde er kjempeflott! Jeg elsker den norske naturen og fjellene. Og det er tragisk hvis du skal bli seende ut som du har manipulert..
  Ha en god helg:-)

  SvarSlett
 12. Flotte bilder du har tatt. Jeg har en god følelse av at regjeringen enten utsetter det eller trekker det tilbake.

  Ha fortsatt en fin helg

  SvarSlett
 13. Det burde da være en joke, at man skulle have fået den tanke helt seriøs - godt at det projekt blev taget af bordet ;-)
  Flot billede!

  SvarSlett